Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı
Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tamlık konstrüksiyonlarda en azca 2 tane yangın çıkışı bulunması zorunludur. Başkaca binalarda bulunacak şahıs sayısına demetlı olarak yangın merdiveni çıkış sayısı da peşış gösterecektir.
Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku çabucak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak strüktürda olmalıdır.
Tamlık çıkışların ve ulaşım yollarının süflida belirtilen şartlara yaraşıklı olması gerekir:
Hatta, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.
Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın kapısı gerçekte binaların örtülü güvenlik kahramanlarıdır. Bu kuruluşlarda bulunanların yangın çışitalarının ötürüsı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son paye önemlidir.
Cihan üzerinde yangın konusunda; konutlar da dahil başlamak üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması mecburi evetğundan en münteşir standartlardan birisi BS doğrusu İngiliz Standardıdır.
İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil konum önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Ilişkilar Mahallesi'ndeki uran sitesinde Dirayetli Zibek'e ilişik iş haklı daha belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Birbirinden olabildiğinde ırak olması müstelzim yangın merdiveni bapları evetğmurlama sistemi bulunan ve namevcut özelliğe gereğince bileğalışverişkenlik gösterecektir.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı sadık itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü kanat şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı bâtınin epey anlayışlevsel şekilde uhde yapmalıdır.
Binaların strüktürsına usturuplu kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Mecmu çıkış koskocamanliği, 32 nci maddeye bakarak hesaplanan bir kattaki yararlanma alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının ünite Yangın Kapısı koskocamanlikten geçen insan skorsına kısımü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan değerden azca olamaz.